Dată: 01 Noiembrie 2018
Exista multiple variante de amenajari interioare care ofera spatiului calitatile necesare pentru a transforma lungimi si latimi in amintiri si formule de bun venit. Cum sa alegi intre ele? E foarte simplu, lasa inspiratia sa decida si profesionistii sa lucreze. Nu, nu e nimic pe dos, ai in fata un tavan laminat care a luat ce-i mai bun din convietuirea cu fratele parchet.
Unelte necesare pentru a monta un tavan laminat: surubelnita electrica, suruburi, placi din lemn pentru tavan, ruleta, nivela, burghiu, cleme metalice, rame decorative.
Pasul 1
Despacheteaza placile si lasa-le sa se acomodeze cu climatul din camera timp de 24 de ore.
Pasul 2
Placile vor veni montate in directia opusa fata de grinzi.
Pasul 3
Determina latimea primului rand de placi pentru a obtine dimensiuni egale ale primului si ultimului rand. Traseaza cu creta o linie in dreptul grinzilor, in locul in care se va monta randul de inceput.
Pasul 4
Prinde prima placa in cuie sau suruburi, intr-o zona cat mai apropiata de zid (de preferat suruburi pentru ca se scot mai usor in cazul in care vrei sa inlocuiesti o placa sau daca exista erori in procesul de montaj). Prinde cuiele sau suruburile cat mai aproape de margine pentru a putea fi acoperite de ramele decorative pe care le vei adauga mai tarziu.
Pasul 5
Aliniaza marginea placii cu linia trasata anterior cu creta. Asaza o clema metalica de prindere dedesubtul primei placi si insurubeaz-o in grinda. Marginea placii va intra in canalul clemei.
Pasul 6
Utilizeaza oricate cleme sunt necesare pentru a asigura fixarea corespunzatoare a placii (3-5, in functie de lungimea placii). Lamelele vor fi asezate la distante potrivite intre ele, nici prea mici, nici prea mari, pentru a nu risipi materialele. Poti consulta chiar instructiunile de montaj pentru a afla la ce distanta vor fi insurubate clemele metalice de prindere. In orice caz, numarul lor va depinde si de pozitia grinzilor.
Pasul 7
Amplaseaza in zig zag capetele placilor pentru a obtine un aspect profesionist (cum procedezi si la montarea parchetului laminat).
Pasul 8
Foloseste fierastraul electric pentru a taia placile la dimensiunea stabilita. Cu ajutorul burghiului vei crea orificii pentru aerisire, pentru instalarea sistemelor de iluminat sau a senzorilor de incendiu, gaz etc.
Pasul 9
La momentul instalarii ultimului rand de placi laminate, va trebui sa lasi un spatiu liber de la perete de aproximativ 2 cm si sa fixezi placa in cuie sau suruburi, la fel cum ai procedat anterior cu prima placa. De asemenea, capetele placilor trebuie sa se afle la o distanta de 2-3 cm fata de perete, materialul lucreaza in continuare, si dupa montaj, astfel vei evita dilatarea placilor si deformarea tavanului.
Pasul 10
Acum trebuie doar sa montezi ramele decorative pentru a acoperi cuiele sau suruburile aflate la vedere. Tavan laminat? Nimic mai simplu.
Adaugă comentariu