Vezi toate articolele

Cand priceperea ia forma unui tavan laminat

Cand priceperea ia forma unui tavan laminat

Cand priceperea ia forma unui tavan laminat

        Exista multiple variante de amenajari interioare care ofera spatiului calitatile necesare pentru a transforma lungimi si latimi in amintiri si formule de bun venit. Cum sa alegi intre ele? E foarte simplu, lasa inspiratia sa decida si profesionistii sa lucreze. Nu, nu e nimic pe dos, ai in fata un tavan laminat care a luat ce-i mai bun din convietuirea cu fratele parchet.

Unelte necesare pentru a monta un tavan laminat: surubelnita electrica, suruburi, placi din lemn pentru tavan, ruleta, nivela, burghiu, cleme metalice, rame decorative.

Pasul 1

Despacheteaza placile si lasa-le sa se acomodeze cu climatul din camera timp de 24 de ore.

Pasul 2

Placile vor veni montate in directia opusa fata de grinzi.

Pasul 3

Determina latimea primului rand de placi pentru a obtine dimensiuni egale ale primului si ultimului rand. Traseaza cu creta o linie in dreptul grinzilor, in locul in care se va monta randul de inceput.

Pasul 4

Prinde prima placa in cuie sau suruburi, intr-o zona cat mai apropiata de zid (de preferat suruburi pentru ca se scot mai usor in cazul in care vrei sa inlocuiesti o placa sau daca exista erori in procesul de montaj). Prinde cuiele sau suruburile cat mai aproape de margine pentru a putea fi acoperite de ramele decorative pe care le vei adauga mai tarziu.

Pasul 5

Aliniaza marginea placii cu linia trasata anterior cu creta. Asaza o clema metalica de prindere dedesubtul primei placi si insurubeaz-o in grinda. Marginea placii va intra in canalul clemei.

Pasul 6

Utilizeaza oricate cleme sunt necesare pentru a asigura fixarea corespunzatoare a placii (3-5, in functie de lungimea placii). Lamelele vor fi asezate la distante potrivite intre ele, nici prea mici, nici prea mari, pentru a nu risipi materialele. Poti consulta chiar instructiunile de montaj pentru a afla la ce distanta vor fi insurubate clemele metalice de prindere. In orice caz, numarul lor va depinde si de pozitia grinzilor.

Pasul 7

Amplaseaza in zig zag capetele placilor pentru a obtine un aspect profesionist (cum procedezi si la montarea parchetului laminat).

Pasul 8

Foloseste fierastraul electric pentru a taia placile la dimensiunea stabilita. Cu ajutorul burghiului vei crea orificii pentru aerisire, pentru instalarea sistemelor de iluminat sau a senzorilor de incendiu, gaz etc.

Pasul 9

La momentul instalarii ultimului rand de placi laminate, va trebui sa lasi un spatiu liber de la perete de aproximativ 2 cm si sa fixezi placa in cuie sau suruburi, la fel cum ai procedat anterior cu prima placa. De asemenea, capetele placilor trebuie sa se afle la o distanta de 2-3 cm fata de perete, materialul lucreaza in continuare, si dupa montaj, astfel vei evita dilatarea placilor si deformarea tavanului.

Pasul 10

Acum trebuie doar sa montezi ramele decorative pentru a acoperi cuiele sau suruburile aflate la vedere. Tavan laminat? Nimic mai simplu.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor

02 Iunie 2023
De ce sa umble cai verzi pe pereti cand poti sa pui parchet laminat pe perete si sa aduci o ambianta eleganta si inedita casei tale? Parchetul laminat...

Parchetul laminat te scoate bine la capat

30 Mai 2023
Nu este un secret pentru nimeni ca intre anumite persoane exista o chimie aparte, ceea ce ii face sa se atraga ca un magnet, unul in directia celuilal...