Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Sfaturi pentru reconditionarea parchetului

Sfaturi pentru reconditionarea parchetului

Sfaturi pentru reconditionarea parchetului

        Parchetul din lemn masiv are calitati greu de contestat chiar si de cei mai rigurosi experti. Conductibilitatea termica scazuta, rezistenta la uzura si durabilitatea in timp, fac ca acest parchet din lemn masiv sa fie alaturi de tine toata viata, insa din cand in cand trebuie sa ii acorzi un pic de atentie speciala. Cum si omul are diferite crize de-a lungul vietii, criza adolescentina, criza varstei a doua si lista poate continua, si parchetul ajunge la un moment dat in criza si, in functie de gradul de deteriorare, este necesara reconditionarea parchetului.

Vorbim de reconditionarea parchetului abia in momentul in care acesta este crapat sau zgariat ori cand se subtiaza stratul de lac de la suprafata. Deteriorarile mici sau mari permit lemnului sa absoarba umezeala din atmosfera si in timp sa se umfle. In aceste cazuri reconditionarea parchetului este absolut necesara.

Mai intai se consolideaza lamele de parchet care se misca sau care scartaie, cu ajutorul unei rasini poliuretanice speciale. Raschetarea parchetului este posibila doar dupa minimum 12 ore de cand ai aplicat rasina, pentru a te asigura ca aceasta s-a uscat complet. Pentru indepartarea stratului de lac vechi se foloseste o masina de raschetat si hartie cu granulatie mare. Urmatorul pas in reconditionarea parchetului este chituirea. Chituirea parchetului se realizeaza cu un amestec dintr-o rasina de legatura cu proprietati elastice si praful  de lemn rezultat din slefuiri foarte fine (cu hartie abraziva de granulatie 120). Pasta obtinuta se intinde pe toata suprafata parchetului si dupa ce se usuca (timpul poate varia de la 4 ore la 24 de ore) se slefuieste cu o hartie de granulatie fina. Reconditionarea parchetului continua cu o faza superioara de finisare, la care se foloseste o masina cu discuri, numita buffer. Buffer-ul are sarcina de a lasa suprafata lemnoasa foarte fina, fara denivelari sau zgarieturi. La final se aplica grundul, care are rol de amorsa pentru lac si se asteapta minimum 12 ore sa se intareasca. Dupa ce s-a uscat in totalitate, se slefuieste din nou cu o plasa abraziva cu granulatie 180-220. Odata ce a fost slefuit, este necesar ca lacul sa fie aplicat cat mai repede, astfel incat sa impiedici ca umiditatea in exces din atmosfera sa fie absorbita de el. Inainte de a aplica lacul, sterge cu un material antistatic orice urma de praf de pe suprafata parchetului.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Cele mai vandute

Articole de Blog

ANUNT IN CONTEXTUL EPIDEMIEI DE COVID-19

20 Martie 2020
Dragi clienti,   Pe măsură ce ingrijorarile provocate de epidemia de COVID-19 cresc, facem tot posibilul sa cautam solutii pentru a ne sust...