Vezi toate articolele

Parada modei cu modele de parchet (II)

Parada modei cu modele de parchet (II)

Parada modei cu modele de parchet

Pentru a intelege mai bine ce este parchetul il vom defini simplu ca fiind un mozaic geometric format din placi de lemnunghiulare. Aceste modele de parchet au inflorit in perioada renascentista, initial de la versiuni simple si ajungand la o complexitate uimitoare. Cele mai apreciate modele de parchet sunt modelul chevron, herringbone, basket wave si dutch patter.

 

Parchetul montat in stilul chevron invita placile de parchet sa se intalneasca punct cu punct, creand astfel un zig zag continuu. Podelele chevron sunt potrivite pentru orice tip de incapere deoarece creeaza un stil atemporal clasic si se preteaza inclusiv pentru incalzirea prin pardoseala. Fiind un model mai incarcat, parchetul va deveni piesa centrala din incapere iar piesele de mobilier si decoratiunile interioare vor miza pe simplitate si eleganta.

 

Modelul herringbone este tot un model in zigzag, insa placile de parchet vor fi montate perpendicular una pe cealalta, obtinand la final un zigzag spart, de forma unui bradut. Acest model are un farmec aparte mai ales daca alegi varianta care imita lemnul antic, care parca te trimite direct in alta epoca.

 

O alta varianta de montare a parchetului este cea in stilul basket wave. Numele dezvaluie din prima povestea din spatele acestui model. Se creaza iluzia ca placile de parchet sunt testute una deasupra celeilalte. Si in acest caz exista mai multe modele de parchet spre care te poti orienta: poti utiliza grupuri inidviduale, grupuri alternative de placi sau chiar poti insera bucati de gresie printre placile de parchet.

 

Modelul olandez de montare a parchetului presupune plasarea a trei placi pe latime si una peste, la intervale alternante. Si acest model arata deosebit in varianta lemnului antic, completand armonios o incapere in stil retro.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor

02 Iunie 2023
De ce sa umble cai verzi pe pereti cand poti sa pui parchet laminat pe perete si sa aduci o ambianta eleganta si inedita casei tale? Parchetul laminat...

Parchetul laminat te scoate bine la capat

30 Mai 2023
Nu este un secret pentru nimeni ca intre anumite persoane exista o chimie aparte, ceea ce ii face sa se atraga ca un magnet, unul in directia celuilal...