Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Arta si amenajari cu parchet (I)

Arta si amenajari cu parchet (I)

Arta si amenajari cu parchet

Trebuie sa stiti de la bun inceput ca nu suntem obsedati de parchet, ci doar pasionati din cap pana-n podele de amenajari cu parchet de toate tipurile. Evident ca nu este obligatoriu sa intri in profunzimea subiectului daca tot ce vrei sa faci este sa termini mai repede treaba. Insa, daca iti doresti o lucrare care sa te faca sa te opresti in loc pentru a o privi atunci te afli in locul potrivit. Este necesar sa mentionam ca ceea ce apreciem mai mult si mai mult este ca acesti oameni reusesc sa obtina rezultate uimitoare folosind un material aflat la indemana tuturor. E drept insa ca ei mai au si altceva in plus, o dorinta de a excela in domeniul in care activeaza si ceva indemanare scoasa la iveala si nu pusa la pastrare.

 

Fara alte introduceri, iata-l pe laureatul premiului „Best use of wood technology”, in traducere libera „Cea mai iscusita utilizare a tehnologiei de lemn existente” in anul 1999. Avem si exemple din prezent, dar le pastram pentru alte ocazii, tot ceea ce prezentam este sub forma unui album al istoriei concursurilor de parchet, mai bine zis al unor competitii concentrate pe amenajari cu parchet. Desigur ca ordinea cronologica nu este un criteriu de selectie, doar podeaua in sine. Iata de ce in articolele precedente am prezentat lucrari din anii 2000 – 2001 si, trebuie sa reunoastem, nu am invatat nici de data aceasta cum se da efectiv timpul inapoi.

 

Dupa cum am mentionat anterior, aceasta podea a fost premiata in anul 1999 si, din multe puncte de vedere, intelegem si de ce. Allan Pyne, cel care detine Sunshine Flooring spune ca, in momentul inscrierii acestei piese marca „amenajari cu parchet bine lucrat”, a simtit ca are o sansa reala pentru a castiga premiul, mai ales ca este cea mai frumoasa podea pe care a realizat-o, in opinia lui. Auzind acestea de la cel care activeaza in industria parchetului de mai bine de 50 de ani, cei care nu-si dadeau seama de dificultatea proiectului au putut sa-si imagineze totusi ca o podea de acest tip nu se obtine tocmai batand de doua ori din degete. Pyne este cunoscut pentru meticulozitatea cu care construieste podele complexe, marturie stau premiile din primii ani de organizare a concursului Asociatiei Nationale a Producatorilor de Parchet din Statele Unite ale Americii (1990, 1991).

 

Proiectul in discutie a fost primit de Pyne in urma unei recomandari de la un client anterior. Echipa lui Pyne a fost chemata pentru o remodelare in suburbiile din Milwaukee intr-o sufragerie de aproximativ 5 mentri patrati, care ar fi trebuit sa le inspire pe cele trei fiice ale proprietarului sa compuna cantece cat mai placute auzului. Medalionul din centru camerei este compus dintr/om combinatie de esenta de bubinga in nuanta wenge, bluegum si lemn de artar. Design-ul, dupa cum se poate observa, infatiseaza un cor de trompete, armonios precum deschiderea petalelor unei flori. In jurul medalionului a fost folosit lemn de trandafir brazilian, potrivit cu artarul matlasat din interiorul medalionului.

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...