Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Parchet laminat – beneficii si .. nu numai

Parchet laminat – beneficii si .. nu numai

Parchet laminat – beneficii si .. nu numai

        Parchetul laminat a luat prin surprindere toate locuintele, fiind o inventie relativ noua care si-a atras repede multi fani de partea lui. Insa cum gura lumii-i sloboda, sigur ca nu au intarziat sa apara si cei care sa-i arate cu degetul defectele. Cum nu exista persoana fara de pacat, nu exista lucru fara de cusur. Dar hai sa le luam pe rand, si la final vei decide tu daca este genul de parchet cu care sa incepi o relatie de lunga durata.

Parchetul laminat este un parchet foarte versatil, poate simula aspectul a zeci de materiale naturale, de la diferitele tipuri de lemn pana la o varietate impresionanta de pietre si pardoseli ceramice. Este un cameleon al parchetului din toata lumea, mulandu-se pe preferintele tale.

Acest tip de parchet tine cont de timpul tau liber si nu este pretentios in ceea ce priveste curatenia. O simpla maturare sau aspirare in mod regulat este suficienta. In orice caz, parchetul laminat are un strat de uzura care il protejeaza impotriva petelor si face ca intretinerea lui sa fie foarte usoara.

Deasemenea rezistenta laminatului modern este mai buna decat la parchetul natural si nu in ultimul rand trebuie amintit avantajul pretului .

Instalarea parchetului laminat este atat de usoara incat si un scolar daca isi termina repede temele se poate apuca de ea. Cei din industria parchetului laminat au facut in asa fel incat nici sa nu mai ai nevoie de adeziv pentru montarea lui. Astfel o camera intreaga poate fi gata intr-o zi sau doua.

Aclimatizarea parchetului laminat este mult mai rapida decat in cazul altor tipuri de parchet. Placile trebuiesc tinute pentru aproximativ 48 de ore la o temperatura de minimum 18 grade si o umiditate de maximum 70%.>

Acest tip de parchet este in general rezistent la dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiului si poate fi tratat cu solutii speciale, alergene, anti-bacteriene pentru a creste gradul de rezistenta. In afara de bacterii si mucegai, exista si alti factori care pot incerca sa il atace, insa fara succes. Petele sau urmele de murdarie si noroi ies din discutie datorita stratului de uzura care il protejeaza. Nici expunerea la lumina UV nu-l afecteaza asa ca poti sa il pui fara probleme in camere insorite.

Dar, asa cum spuneam mai sus, nimic nu este fara de cusur, asa ca mai jos iti vom prezenta si aspectele mai putin placute, astfel incat sa poti lua o decizie informata. Apoi poti hotari daca parchetul laminat este cea mai buna solutie pentru tine.

Parchetul laminat nu se poate refinisa dar parchetul laminat modern este foarte rezistent la uzura. Pe de alta parte costul de refinisare la parchetul natural (raschetare, slefuire, lacuire, etc) este sensibil mai mare decat pretul de inlocuire la pardoseala laminata.

Atunci cand pasesti pe un parchet laminat se produce un sunet gol, care te duce cu gandul la ceva nenatural. In aceasta privinta poti lua niste masuri, intrucat se pot folosi niste materiale fonoabsorbante care se vor monta sub laminat.

Chiar daca parchetul laminat poate simula perfect lemnul, piatra sau caramida in realitate senzatia la atingere este diferita.

Parchetul laminat este destul de tare la atingere si, chiar daca folosesti pluta sau umplutura din spuma pe dedesubt, aceasta caracteristica nu va fi eliminata complet.
 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...