Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

O podea din parchet cu margini ce revendica centrul atentiei

O podea din parchet cu margini ce revendica centrul atentiei

O podea din parchet cu margini ce revendica centrul atentiei

Daca discuti cu Phil si Brenda Smith, cand vine vorba despre o podea din parchet prefinisata, ea nu este in mod cert o moda, ci mai degraba o nisa. In urma cu zeci de ani ei contractau diferite lucrari si aceasta munca pe cont propriu le aducea destule satisfactii incat sa o considere o parte importanta din viata lor. Insa, in 1993, activitatea lor a inceput sa se desfasoare la alt nivel, specializandu-se pe pardoseli prefinisate. Astazi, compania numara cateva zeci de angajati. Alberta Hardwood Flooring are si cateva magazine de desfacere, semn ca totul merge din ce in ce mai bine pentru Phil si Brenda.

 

Nu este deloc surprinzator faptul ca Alberta Hardwood Flooring a castigat premiul „Podeaua anului” de doua ori, iar proiectul din imagini a fost apreciat de catre membrii juriului ca fiind unul de referinta in anul 2000. Prima distictie de acest gen a venit pentru compania Alberta in anul 1996, iar a doua, din cate putem observa, nu s-a lasat prea mult asteptata.

 

Proiectul a avut la baza o podea din parchet prefinisata, alcatuita din lemn solid de artar. Finetea lucrarii a fost scoasa in evidenta de conturarea marginilor cu lemn de stejar, un detaliu de design care vine sa marcheze marginea placilor instalate pentru a sublinia calitatea continutului pozitionat central. Bucataria se deschide catre o alta camera si ca atare trebuie sa aiba elemente de autenticitate, dar si de armonizare a aspectului cu cel care vine in continuarea lui. Clientul a solicitat o delimitare a camerelor, astfel ca fiecare podea din parchet are intr-un fel sau altul o amprenta proprie. Linia neagra din bucatarie ofera eleganta incaperii de sus pana jos, completandu-se de minune si cu piesele de mobilier.

 

Au fost utilizate exclusiv produse prefinisate, de aceea proiectul a durat aproximativ trei zile, cei circa 274 de metri patrati au fost acoperiti cu succes de pardoseala intr-un timp destul de scurt. Probabil nu este catusi de putin surprinzator faptul ca bucataria a avut parte de cea mai mare atentie, atat din  punct de vedere al alcatuirii design-ului cat mai ales in privinta instalarii (desi suprafata de montaj este plana, camera in sine este construita intr-o forma care scoate la iveala multe unghiuri, iar piesele trebuie taiate si calculate la nanometru). Brenda, casiera si secretara companiei, a chemat un fotograf profesionist si a inscris poiectul in concurs in urma fotografiilor facute de el. Phil a considerat ca acesta este un proiect prea simplu pentru a fi luat in seama, asa ca nu l-a inscris el insusi in concurs. Din fericire pentru ei, juriul a dat castig de cauza Brendei, iar al doilea trofeu „Podeaua anului” a ajuns in vitrina companiei Alberta.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...