Dată: 03 Iulie 2019
Pana la un moment dat, Finlanda a fost cunoscuta pentru vreme rece si saune, dar activitatea de export inovatoare si produsele de calitate, cum ar fi telefoanele Nokia, ceramica fina si moblierul sic au transformat-o intr-o Mecca a design-ului european. Oy Karelia LTD. aduce design-ul inovativ finlandez in lumea in care podeaua inseamna doar parchet de calitate. Acest design castigator face parte dintr-un ansamblu montat intr-un foaier de 152 de metri patrati aflat intr-un ansamblu rezidential cu doua niveluri, situat intr-o zona cocheta din Pirkkala, o regiune aflata in Finlanda. Proiectul a cuprins renovarea completa a unei cladiri istorice care dateaza din anul 1900. Conceptul design-ului a fost intrepatrunderea farmecului vremurilor de altadata cu elementele moderne. Proprietarul si-a dorit ca proiectul sa fie realizat cu materiale durabile, care in acelasi timp sa reflecte un stil original. Aproximativ 822 de metri patrati de pardoseala trebuiau inlocuiti si arhitectul a decis sa foloseasca parchet de calitate de la Karelia pentru toata suprafata de la parterul imobilului.
Istoria liniei de parchet Saima, folosita si in cadrul acestui proiect, a inceput cu multi ani in urma si este opera profesorului Alvar Aalto, care a creat design-ul in anii ’50. Produsul a fost fabricat si comercializat de o alta companie inainte ca Oy Karelia sa preia firma respectiva in anul 2001, oferindu-i liniei Saima un nou design care sa insemne un avantaj competitiv fata de alte produse de acelasi tip de pe piata, pastrand in acelasi timp neatins elementul de unicitate al design-ului.
Compania a lansat noua versiune a liniei Saima cu un an inaintea contractarii acestui proiect, arhitectul lui fiind practic printre primii care au montat produsul imbunatatit. Tipul de podea a fost ales nu numai pentru durabilitate, stabilitate dimensionala si usurinta in instalare (au fost necesare doar 3 zile pentru a monta cei 822 de metri de pardoseala), dar si pentru a veni in completarea arhitecturii moderne, cu linii clare, mentinand un ton natural. Placile au fost inzestrate cu o particularitate care determina reflexia luminii in diferite feluri, in functie de modalitatea de dispunere, mai precis dupa directia in care sunt asezate, aspect care creeaza iluzia utilizarii mai multor tipuri de lemn. Configuratia podelei este fidela unui design olandez care presupune incorporarea unor placi de 15 X 20 cm, asezate perpendicular pe directia placilor de baza. Asadar, proprietarul cladirii are destule motive sa considere ca interiorul incaperilor sale a fost imbracat cu parchet de calitate. In timp ce podeaua reflecta o nota de finete care poate da impresia fragilitatii, durabilitatea elementelor componente o recomanda pentru traficul intens, fiindca un parchet de calitate este deopotriva functional si aspectuos.
Adaugă comentariu