Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Pardoseala din parchet ca la carte

Pardoseala din parchet ca la carte

Pardoseala din parchet ca la carte

Intr-un fel sau altul, Marc McCalla de la Craftsman Floor & Finish din Saugus, California a reusit sa escaladeze multe trepte de calitate, ajungand in varful ierarhiei celor care fac din pardoseala din parchet o ocupatie constanta, pornita din pasiune. Daca ne uitam la cei peste 30 de ani de cand activeaza in domeniul amenajarilor interioare, putem spune ca evolutia lui este nu numai observabila, dar si justificata. La inceput au fost carpeta si covorul, pe urma a continuat sa se ocupe aspectul cat mai placut al incaperilor si iata-l in centrul atentiei dupa 10 ani in care s-a concentrat pe a atrage priviri cu pardoseala din parchet pe care o creeaza. Acum toate eforturile sale se indreapta spre dorinta de a propulsa constant afacerea sa din ce in ce mai sus.

 

Pentru a reusi acest lucru, McCalla a a urmat cursurile scolilor NWFA, incluzand NWFA Advanced School. El ii numeste pe instructorii de la scoala avansata, precum Tom Peotter si Chuck Crispin, ca fiind adevarati pionieri ai principiilor din esalonul superior al lucrarilor care au la baza pardoseala din parchet, definind priceperea lor sub umbrela unei componente importante: atentie la detalii pana la meticulozitate.

 

Folosindu-se de ceea ce a invatat in cadrul scolilor mai sus mentionate, McCalla a cladit o afacere care isi are radacinile in „acele mici lucruri pe care contractorii nu vor sa le faca. Vrem sa ne asiguram ca toti clientii nostri au case bine protejate si ca ceea ce facem pentru ei aduce inapoi integritatea in relatiile comerciale”, spune McCalla. El cauta intotdeauna noi oportunitati de a-si pune in valoare abilitatile dobandite in urma absolvirii scolii avansate NWFA, dar si prin experienta acumulata. Aproximativ 50% din afacerea lui provine din felul in care lucreaza manual pardoseala din parchet pentru a obtine un aspect rustic, retro, insa apar in mod frecvent oportunitati de a lucra borduri detaliate si insertii.

 

Pentru realizarea podelei in interiorul acestui foaier-bucatarie, McCalla a avut mana libera pentru a crea un design asa cum se pricepe mai bine. Tipurile de lemn au fost alese pentru a oglindi mobilierul din artar, nuc si cires. Design-ul este alcatuit din benzi din lemn de cires brazilian si nuc negru dispuse in cruce, obtinandu-se astfel un echilibru si o simetrie in camera rectangulara. O parte insemnata din intregul proces a constituit-o planul de inceput. Ulterior, o mare parte din materiale au fost montate pe loc, folosindu-se matrite pentru modelele in serie.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...