Vezi toate articolele

Cum se face reparatia parchetului laminat

Cum se face reparatia parchetului laminat

Cum se face reparatia parchetului laminat

        Nici o greseala nu e ireparabila. Acest adevar ne face sa fim increzatori in urmatorii nostri pasi, iar daca directia nu e potrivita, vom sti sa ne reorientam  in spatiu. De multe ori nu lipsa de atentie este cea care provoaca mici stricaciuni, ci mai degraba entuziasmul care pune in miscare motorul actiunii. Noi incurajam entuziasmul, asta si pentru ca stim ca reparatia parchetului laminat se face destul de simplu.

Daca portiunea afectata se afla in marginea camerei, reparatia parchetului laminat se face prin inlocuirea bucatii respective cu alta noua. In cazul in care portiunea afectata este de dimensiuni mici, este de preferat sa se intervina cu reparatii locale. Micile deformari sau zgarieturi pot fi corectate cu ajutorul chitului pentru reparatia parchetului laminat.

Pasul 1

Inainte de toate, pregateste o cutie in care sa amesteci compozitul. Ar fi de preferat sa aiba o latime care sa permita miscarea cu usurinta a mainii, pentru a putea amesteca corespunzator chitul. Prepara chitul conform indicatiilor de pe ambalaj. De obicei dozajul compusilor este specificat in ghidul de aplicare. De regula cantitatile sunt egale insa, in functie de producator, pot aparea diferente de cantitati pe care le poti gasi pe internet sau pe pagina web a producatorului respectiv.

Pasul 2

Dupa ce ai obtinut un amestec omogen, e momentul sa treci la reparatia parchetului laminat in sine. Aplica chitul in interiorul zgarieturii cu ajutorul unei bucati rotunde de plastic - de obicei setul de reparatie trebuie sa contina si aceasta piesa. Asigura-te ca chitul a patruns bine in zgarietura si a umplut-o.

Pasul 3

Indeparteaza surplusul de material de pe suprafata pentru a o netezi. E important ca inlaturarea surplusului sa se produca inainte ca chitul sa se intareasca.
 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor

02 Iunie 2023
De ce sa umble cai verzi pe pereti cand poti sa pui parchet laminat pe perete si sa aduci o ambianta eleganta si inedita casei tale? Parchetul laminat...

Parchetul laminat te scoate bine la capat

30 Mai 2023
Nu este un secret pentru nimeni ca intre anumite persoane exista o chimie aparte, ceea ce ii face sa se atraga ca un magnet, unul in directia celuilal...