Dată: 13 Noiembrie 2019
Sportivii isi expun adesea rezultatele eforturilor pe care le depun pe pereti, sub forma de diplome, cupe sau medalii. John Yarema, cel care detine compania Johnson Hardwood Floors in suburbia Ray din Michigan, este unul dintre oamenii care se manifesta mai mult prin fapte, asa ca tot ce are de aratat se afla pe pardoseala din parchet. Au fost necesare mai mult de 2.000 de ore masurate in planificari, variante de design, sudoare si ambitie pentru ca aceasta creatie complexa sa prinda viata, ca parte a unei extensii de 4572 de metri patrati montate pentru clubul de vanatoare Huntsman Hunt din Dryden, Michigan.
Pardoseala din parchet are un aspect rustic si a fost montata in bucataria privata a clubului. Pentru construirea ei au fost folosite placi din lemn de cires, „culese” din zona impadurita care se intinde pe cateva hectare. Yarema a terminat destul de rapid cu montajul in bucatarie iar apoi a trecut la celelalte camere ale extensiei. Pentru ca treaba sa mearga ca pe roate, el l-a implicat si pe artsitul si totodata fostul sau client Gabrielle Meany. Era nevoie de forte proaspete, mai ales ca design-ul era unul neonisnuit: un model adaptat dupa o gravare de pe un pistol vechi, care infatisa doi caini de vanatoare. Jim si Mary Beth Tebben, proprietarii cabanei, au fost foarte impresionati de maiestria lui Johnson si astfel i-au solicitat serviciile pentru bucataria din imagine.
Tematica a presupus pastrarea stilului traditional si reintregirea legaturilor cu natura, aspecte care au avut parte de o atentie deosebita si in trecutul cladirii, inceput in jurul anilor 1800. Pardoseala din parchet a fost innobilata de cinci scene inspirate de pictorul naturalist Audubon, legate intre ele de o bordura in stil liber. Compozitia design-ului are la baza 13.000 de piese din lemn - fiecare dintre cele cincisprezece pasari de pe podea are in componenta aproximativ 500 de piese - si patruzeci si opt de tipuri de lemn.
In momentul in care design-ul a fost finalizat, lui Yarema i-a revenit sarcina dificila de a insera modelul in pardoseala din parchet. „Probabil ca am taiat placi de lungimea unei mile, si asta dupa ce am inteles unde isi are locul fiecare detaliu”, isi aminteste Yarema. Podeaua nu fusese gandita in asa fel incat sa i se adauge modelul despre care am vorbit anterior, asa ca Yarema a batut multe cuie in care a reusit mai apoi sa franga nu mai putin de 50 de burghie. Nici perioada anului nu a fost tocmai de partea lui: pardoseala din parchet a fost montata in iarna, dar design-ul a fost adaugat in vara, provocand o mica dilatare in podea. Colac peste pupaza, Yarema a avut la dispozitie doar patru zile ca sa cresteze design-ul in podea, pentru a se putea incadra in termenul limita stabilit la inceput. Insa, din cate se poate observa, totul s-a terminat cu bine si nimeni nu a avut de suferit.
Adaugă comentariu