Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Parchet pentru scari, incantare treapta cu treapta

Parchet pentru scari, incantare treapta cu treapta

Parchet pentru scari, incantare treapta cu treapta

Cei mai multi dintre montatori sunt incantati sa aiba in repertoriu abilitati pe care le pot pune in valoare instaland parchet pentru scari grandioase, simple, circulare sau lucioase. In momentul in care DeWayne Naylor, detinatorul companiei Brenham, de origine din Texas, a contractat o lucrare in casa unui avocat mai visator de fel, experienta lui a urcat cateva niveluri mai sus, odata cu montajul unui parchet pentru scari special conceput pentru a ridica scara in forma de spirala spre inaltul cerului, catre stele.

 

Pentru a putea pluti pe aceasta scara, trebuie sa vizitezi turnul telescopic atasat locuintei, scara intinzandu-se din varful turnului si pana la nivelul inferior, in pivnita, facilitand accesul in fiecare nivel al cladirii. Fiecare treapta a scarii, un design care poarta amprenta inspiratiei celor de la Living Architecture & Construction, a fost sectionata manual de catre James Mantey si Jose Torres, doi dintre membrii echipei lui Naylor. Montajul unui parchet pentru scari de acest tip este un proces destul de minutios. Echipa de montaj a inceput lucrul pornind de la subsol in sus. Primele saptesprezece trepte au fost construite pe loc, cu largul concurs al cuielor, adezivului si placajului, iar finisajul a fost facut imediat, o sarcina destul de complexa, care a implicat multe unghiuri precise ce trebuiau sa se potriveasca peretelui rotunjit. Celelalte douazeci si cinci de trepte au fost taiate si finisate inainte de instalare, dupa care au fost dimensionate si fixate in suruburi intr-o placa metalica.

 

Echipa a montat un total de 610 metri patrati de parchet de diferite latimi si in mai multe zone ale casei; placile de ½ inchi grosime au fost montate pe scara spiralata. La capatul scarilor a fost montat un medalion cu o stea in mijloc, construit din lemn de nuc negru si artar, specii de lemn alese in mod desosebit pentru capacitatea lor de a iesi in evidenta si de a crea un efect tridimensional. Steaua incoporata in design le ofera celor care coboara pana in pivnita o idee despre ceea ce se afla acolo: un proiector care expune imaginile captate de telescopul aflat deasupra.

 

Desi scarile in forma de spirala sunt o raritate in arhitectura texana, anumite elemente de design si tipuri de lemn folosite imprastie un familiaritate primitoare. Este clar ca poti monta parchet pentru scari intr-o multitudine de forme, dar este absolut necesar ca ansamblul sa fie impresionant pentru ca rezultatul final sa fie un premiu la concursurile de specialitate.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...