Dată: 17 Februarie 2020
Cand te gandesti la un tata care completeaza un puzzle impreuna cu fiul sau, iti imaginezi ca amandoi sunt aplecati asupra unor piese mici imprastiate pe masa din bucatarie. Insa, daca tatal si fiul sunt Don si Steve Klaasen din Noua Zeelanda si fac parte dintr-o echipa sub numele de Authentic Wood Floors din Michigan, scenariul de mai sus aproape ca paleste in fata realitatii: un parchet puzzle gigant a carui punere in opera i-a fascinat pe toti membrii juriului, acordandu-i premiul „Podeaua anului” la sectiunea Best Showroom design.
Cea de-a doua camera-poveste, care este folosita de catre clientul constructor si in acelasi timp de Authentic Wood Floors pentru a-si expune produsele, are in componenta aproximativ 120 de tipuri de lemn si 144 de piese de puzzle, toate marca Don Klaasen. Ideea a pornit in parte de la o expozitie a unui constructor pe care Klaasen a vazut-o la un targ de specialitate, iar apoi in urma unui design pe care l-a admirat impreuna cu constructorul, a carui atractie principala era, de asemenea, un parchet puzzle. Don Klaasen a utilizat un sistem CAD pentru a determina numarul pieselor de care va avea nevoie pentru podeaua din parchet puzzle, cat de mari vor fi piesele si cum se vor alinia toate randurile. Dupa ce au fost stabilite toate detaliile planului, construirea si asamblarea pieselor putea incepe.
In primul rand, un adaos a fost lipit pe margini pentru a putea crea materialul brut. Dupa ce au fost adaugate toate placile brute, cei doi membri ai familiei Klaasen au inceput sa creeze piesele de puzzle, desenand forma unei piese pe o placa bruta si apoi apeland la fierastraul electric pentru a o taia. Odata ce o piesa a fost gata, urmatoarea era facuta in functie de ea, pentru a se putea potrivi. Astfel, piesa deja obtinuta era asezata deasupra placii brute si conturul ei era trasat pe placa. Toate piesele se intrepatrund, dar nici una nu se aseamana cu alta; este un puzzle real, dar care nu formeaza o imagine unitara. Pardoseala a avut parte de doua insertii: logo-ul companiei si un atlas al lumii. Fiecare tara din atlas a fost creata dintr-un tip de lemn diferit fata de celelalte. Pe unde a fost posibil, au fost coordonate tipul de lemn si tara de origine a lui.
Cea mai complicata parte a proiectului a constituit-o tendinta pieselor de a se rasuci: „provocarea a constat in a reusi sa mentinem piesele nemiscate in timpul in care aplicam adezivul”. A fost un proiect care a implicat un efort destul de intens, dar la final a iesit un parchet puzzle pe care il pot admira toti cei care trec pragul camerei de prezentare a companiei Authentic Wood Floors.
Adaugă comentariu