Vezi toate articolele

Clasele de trafic pentru parchet laminat, numai bune de notat

Clasele de trafic pentru parchet laminat, numai bune de notat

Clasele de trafic pentru parchet laminat, numai bune de notat

        Cand vorbim de parchet laminat, automat trebuie sa luam in calcul mai multe aspecte ce tin si de carcateristici tehnice, nu numai de design si model. Acest tip de parchet este singurul care se imparte in diverse categorii in functie de clasele de trafic. Clasele de trafic pentru parchet laminat te ajuta sa decizi ce model sa alegi in functie de cat de folosita este camera in care vrei sa il montezi. In functie de clasa de trafic in care este incadrat modelul la care te-ai orientat, vei sti cat de bine protejat este stratul protector impotriva uzurii si in cazul in care au loc diverse socuri.

Clasele de trafic pentru parchetul laminat sunt simbolizate pe ambalaj prin litere si cifre sau prin simboluri grafice, astfel incat sa iti fie usor sa te hotarasti ce tip de parchet se potriveste cel mai bine cu incaperea ta. Aceste simboluri te vor ajuta sa iti dai seama daca modelul pe care il doresti se preteaza pentru spatii comerciale sau rezidentiale.

Pentru a stabili ce clasa de trafic apartine carui tip de parchet se foloseste un dispozitiv cu doua role abrazive, care sunt presate cu o forta prestabilita pe placa de parchet. In functie de cate rotiri complete sunt necesare pentru a imprima o urma de frecare pe suprafata materialului, se stabileste clasa de rezistenta la uzura.

Asadar, exista trei mai categorii de clase de trafic pentru parchet laminat:

AC3 apartine clasei de trafic 31 sau 21 si poate fi simbolizat grafic printr-o casa si o persona a langa. Parchetul laminat care se incadreaza in aceasta clasa de trafic este ideal pentru dormitoare.

AC4 apartine clasei de trafic 32 sau 22 si poate fi simbolizat grafic printr-o casa si doua persoane langa. Parchetul laminat marcat cu aceste insemnuri se preteaza in general pentru living si holuri.

AC5 apartine clasei de trafic 33 sau 23 si este simbolizat printr-o casa si trei persoane langa, fiind ideal pentru spatii comerciale sau cladiri publice.

Un alt simbol pe care il vei intalni pe ambalajul parchetului este IC. Acesta iti arata clasa de rezistenta la impact, adica cat de rezistent este parchetul in cazul in care se intampla sa scapi diverse obiecte pe el.

Astfel, parchetul laminat va fi incadrat in clasa IC 1, IC2 sau IC3.
 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor

02 Iunie 2023
De ce sa umble cai verzi pe pereti cand poti sa pui parchet laminat pe perete si sa aduci o ambianta eleganta si inedita casei tale? Parchetul laminat...

Parchetul laminat te scoate bine la capat

30 Mai 2023
Nu este un secret pentru nimeni ca intre anumite persoane exista o chimie aparte, ceea ce ii face sa se atraga ca un magnet, unul in directia celuilal...