Vezi toate articolele

Gresie sau parchet, a finisa ori a finisa cu altceva

Gresie sau parchet, a finisa ori a finisa cu altceva

Gresie sau parchet, a finisa ori a finisa cu altceva

        Multi oameni se confrunta cu aceeasi intrebare atunci cand vine vorba de amenajari interioare: gresie sau parchet? Istoria pardoselilor din ceramica se intinde pe o mai mare perioada de timp, dat fiind faptul ca utilizarea ei isi are originile in trecutul foarte indepartat. Insa, cu siguranta ca primele asezari omenesti nu aveau nici lustre si nici gresie pe jos. Putem observa astazi rezultatul unui proces evolutiv prin prisma diversitatii modelelor si culorilor, dar si datorita simplificarii procesului de montaj al placilor de gresie. Un fapt important este capacitatea gresiei de a scoate in evidenta calitatile ei inca de la prima vedere: aspectul ei este strict legat de calitate, astfel ca nu poate parea ceea ce nu e.

Indiferent ca optezi pentru gresie sau parchet, trebuie sa tii cont de faptul ca o investitie care se doreste a fi pe termen lung  nu se face in materiale obtinute la pret redus; de obicei cat dai atata face, dar asta nu inseamna ca numai produsele scumpe au un nivel ridicat de calitate. Revenind la gresie, un model de calitate poate sa aiba o viata mai lunga decat cladirea care o va gazdui. Un alt avantaj este si estetica, pe langa usurinta in intretinere.

Desigur ca exista si inconvenente, in general gresia este destul de rece, in special atunci cand afara se inregistreaza temperaturi scazute. Vei spune: „bine-bine, dar ce treaba are caruta cu lichidul de frana? eu am in casa calorifere, ca doar nu fac stafeta prin casa in toiul iernii”. Si asa este, dar pe podea intotdeauna vei intalni o temperatura mai mica decat cea atmosferica. Putem sa ne bucuram ca avem parte de patru anotimpuri, chiar daca doua dintre ele sunt prietene bune cu frigul si racoarea, exista suficiente solutii pentru ca amenajarile interioare sa insemne un real succes fie ca optam pentru gresie sau parchet.

O alternativa pe care poti alege s-o pui in practica este combinatia gresie-parchet ca finisaj ce raspunde simultan mai multor necesitati. Trebuie sa ai in vedere ca numai in unele locuinte spatiul permite acest lucru. In acelasi timp, trebuie sa se tina seama si de arhitectura si stilul in care este construita locuinta, pentru ca gresia si parchetul sa poata locui in armonie.

Gresie sau parchet? Iata ca poate fi vorba de amandoua. Daca vei alege o astfel de combinatie, presupunem ca nu mai are rost sa te orientezi spre gresie cu aspect de parchet sau parchet cu aspect de piatra. Evita sa folosesti gresia pentru spatiile sanitare si in alte incaperi (sufragerie, bucatarie sau hol). Astfel, locul pardoselii special concepute pentru baie nu poate fi nicaieri altundeva decat in... baie. O atentie sporita trebuie sa ai si la culoarea rosturilor, o consultare a cataloagelor de produs ar fi taman nimerita.

Se poate spune ca parchetul e sinonim cu alegerea potrivita: incalzeste spatiul, emana optimism, este o partie vie a locuintei. Unde mai pui ca gama de produse este aproape infinita. Parchet tristrat, dusumea din scandura, parchet din lemn masiv, parchet laminat, rustic sau rafinat, lucios sau mat, nuante, fibraje, aproape ca nu te poti hotari. Dar, ceea ce este mai important, orice ai alege e o decizie buna din start. De altfel, o dusumea poate fi splendida si la un pret rezonabil, mai ales ca la stralucirea si compatibilitatea ei cu suprafata finisata contribuie si lacul, care ii ofera un soi de pretiozitate comparabila cu o pardoseala cu pret ridicat. Parchetul se poate folosi in oricare zona a casei, noile tehnologii permitand montarea lui si in hol, bucatarie sau baie.

Orice ai alege, gresie sau parchet, e bine de stiut ca se pot folosi simultan sau separat si credem ca dupa lectura acestor informatii poti face o alegere in cunostinta de cauza.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor

02 Iunie 2023
De ce sa umble cai verzi pe pereti cand poti sa pui parchet laminat pe perete si sa aduci o ambianta eleganta si inedita casei tale? Parchetul laminat...

Parchetul laminat te scoate bine la capat

30 Mai 2023
Nu este un secret pentru nimeni ca intre anumite persoane exista o chimie aparte, ceea ce ii face sa se atraga ca un magnet, unul in directia celuilal...