Vezi toate articolele

Parada modei cu modele de parchet (I)

Parada modei cu modele de parchet (I)

Parada modei cu modele de parchet

Podelele din lemn si-au capatat de-a lungul timpului reputatia de a fi solide, tradionale si practice, dar cu toate acestea, nu doar cele cateva calitati enumerate mai sus sunt singurele care le fac cinste. Exista mai multe modele de parchet, de la cele care vin in placi lungi pana la cele cu piese mici pe care trebuie sa le imbini intr-un puzzle complex, pentru care poti sa optezi pentru casa ta.

 

Ne vom ocupa astazi de acele modele de parchet care presupun placi lungi, dar care nu trebuie neaparat montate intr-o forma dreapta, cu privirea inainte.

 

Daca montezi placile de parchet paralel sau perpendicular cu peretele, te va ajuta la definirea aspectului general al camerei. In camerele mici precum bucataria, poti monta parchetul perpendicular pe dulapurile existente si astfel vei obtine un efect de extindere a spatiului vizual.

 

Pentru camerele moderne, liniare si minimaliste poti opta pentru placi de parchet lungi, de aceeasi latime. Cu cat vor fi mai late placile, cu atat aspectul va fi mai interesant, mai ales daca optezi pentru o culoare deschisa, cum ar fi alb sau gri.

Pentru camerele mici, o optiune ideala ar fi sa montezi placi mari de parchet pe diagonala. Placile se monteaza paralel una de alta, in unghi de 45 de grade, pornind din coltul camerei. Camera va parea mai incapatoare deoarece ochii vor fi atrasi mai degraba de coltul camerei decat de pereti.

 

Cand imbini diferitele modele de parchet poti obtine aspecte diferite si nonconformiste pentru casa ta. Spre exemplu, cand montezi placi de parchet drept, articulatiile sunt decalate din doua motive: unele tin de structura si altele care tin de aspectul estetic. Din punct de vedere structural, capetele reprezinta cel mai slab punct si atunci este necesar ca nu toate capetele sa pice in acelasi punct. Iar din punct de vedere estetic pentru a evita sa treaca o linie comuna perpendiculara prin mijlocul camerei.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor

02 Iunie 2023
De ce sa umble cai verzi pe pereti cand poti sa pui parchet laminat pe perete si sa aduci o ambianta eleganta si inedita casei tale? Parchetul laminat...

Parchetul laminat te scoate bine la capat

30 Mai 2023
Nu este un secret pentru nimeni ca intre anumite persoane exista o chimie aparte, ceea ce ii face sa se atraga ca un magnet, unul in directia celuilal...