Vezi toate articolele

Ideile exprimate cu eleganta devin modele de parchet

Ideile exprimate cu eleganta devin modele de parchet

Ideile exprimate cu eleganta devin modele de parchet

In momentul in care am inceput sa scriem aceste randuri, am avut in vedere faptul ca nu de putine ori ni se intampla sa fim pur si simplu uimiti de oameni carora le place atat de mult ceea ce fac incat se dedica activitatii lor pana la punctul in care reusesc sa starneasca admiratia chiar si celor care initial erau dezinteresati de subiect. Cum procedeaza? Ei bine, nu-i chiar atat de greu de ghicit, formula magica se cheama pasiune, care uneori este egala cu a-ti face treaba bine indiferent care ar fi ea si a descoperi ca te pricepi suficient de mult incat sa-ti faca placere. Orice am mai spune este de prisos, pentru ca astazi ii avem ca invitati pe scena premiatilor pe cei care au transformat cateva bucatele de lemn in adevarate modele de parchet.

 

Castigatoare a prestigiosului titlu de „Podeaua anului” in 1999, pardoseala din imagine a primit o serie distinctii care insumeaza totalitatea premiilor pe care le ofera Asociatia Nationala a Producatorilor de Parchet din Statele Unite ale Americii intr-o editie. Michael Palembas, managerul Michael Palembas Hardwood Floors a declarat la acel moment: „ De foarte putine ori ai parte de un proiect in care singurul lucru pe care ti-l spune beneficiarul este – trebuie sa folosesti lemnul acesta din garajul meu, sta acolo de cinci ani”. Lemnul respectiv (stejar alb de 20,5 cm) fusese comandat eronat pentru o lucrare anterioara, iar placile au calatorit dintr-un loc in altul, cale destul de lunga, pana sa ajunga in garajul beneficiarului.

 

Palembas a luat foarte in serios sarcina referitoare la design, clientul sau abia ce se desprinsese de locul sau de munca pentru a-si crea propria afacere, iar casa aceasta de 2286 de m patrati s-a transformat intr-un adevarat spectacol numai bun de urmarit in detaliu. Bineinteles ca nimeni nu a avut vreo secunda intentia de a propune un design pe baza unor modele de parchet deja existente, chiar daca se putea crea o combinatie destul de interesanta si in acest fel. Bugetul nu a fost unul grozav, dar Palembas s-a gandit ca finisajele bine lucrate il pot ajuta pe proprietar sa vanda casa si sa demareze planul sau de business.

 

„Ne-am gandit sa pornim simplu si sa continuam la fel. Ideea a fost sa cream un aspect elegant al podelei, un ansamblu de parchet care sa fie o intampinare nemaipomenita pentru cineva care e invitat la o petrecere in aceasta casa”. Avand in minte placile vechi de stejar alb, Palembas a conceput un design inspirat de un model pe care il vazuse pe un vas din Grecia Antica.

 

Design-ul consta in conectarea placilor de stejar alb de 15,5 cm cu piese de 5 cm de lemn de Samoa (narra). Conturul a fost delimitat cu stejar alb si o banda fina de nuc peruvian. Taierea pieselor si instalarea celor 487 de metri patrati acoperiti de proiect a durat aproximativ sase saptamani. Prin comparatie cu alte modele de parchet care s-au dovedit a fi reusite, cel creat de Palembas are ceva aparte, chiar daca, la baza, design-ul a fost influentat de creatii aparute cu mii de ani inaintea lui.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...

Parchet laminat pe perete - urca in topul preferintelor

02 Iunie 2023
De ce sa umble cai verzi pe pereti cand poti sa pui parchet laminat pe perete si sa aduci o ambianta eleganta si inedita casei tale? Parchetul laminat...

Parchetul laminat te scoate bine la capat

30 Mai 2023
Nu este un secret pentru nimeni ca intre anumite persoane exista o chimie aparte, ceea ce ii face sa se atraga ca un magnet, unul in directia celuilal...