Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Parchet cu multistrat de aprecieri

Parchet cu multistrat de aprecieri

Parchet cu multistrat de aprecieri

Poate ca era momentul sa va prezentam o casa multicastigatoare: in 2002, pentru prima data in istoria concursului de parchet, parti ale aceleiasi case deveneau castigatoare de premii in ani diferiti. Coordonatele premierei: o podea clasica, 6705 de m patrati, un proiect care s-a intins pe doi ani si o jumatate de milion de dolari. Dupa cum ne-a obisnuit, Bierger Juell si-a lasat la fiecare pas amprenta stilului sau. Modelul Versailles are in centru bucati de piele tip „crocodil”, iar fiecare piesa de parchet a avut parte de toata atentia cuvenita din partea unui lucrator dedicat ei. 18 lucratori care lucreaza numai manual au fost implicati in acest proiect si fiecare dintre ei a fost „scolit” de Juell pentru ca ansamblul sa arate ca si cum ar fi trecut in intregime numai prin mainile lui.

 

Dupa colorarea cu acid folosind o reteta marca Juell, podeaua trece printr-un proces de dubla uleiere. Aceasta pardoseala din parchet a necesitat si interventii speciale, insertiile din piele fiind o etapa suplimentara a procesului de productie. Bucatile de  piele au fost taiate dupa model, integrate in placa si lipite cu ceara speciala. Dupa ce au fost gata placile, a fost nevoie sa fie fixate laolalta printr-un sistem de prindere care le-a tinut unele langa altele pana cand au fost instalate cu adezivul specific.

 

Dupa instalare, Juell obisnuieste sa imbrace suprafetele din parchet cu ulei si apoi intr-un strat de ceara. In cazul acesta exceptional, procesul de finisaj a fost facut manual, cu mare grija pentru insertiile din piele. Intregul proiect suna destul de extraordinar pentru multi contractori, ca multe alte lucruri referitoare la Juell. Inseamna ceva ca la 85 de ani sa lucrezi cu aceeasi placere si indemanare oricat de solicitant ar putea fi.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum

Articole de Blog

Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat fac treaba buna

06 Iunie 2023
Incalzirea prin pardoseala si parchetul laminat reprezinta una dintre cele mai avantajoase combinatii. In perioadele reci, frigul pune stapanire pe no...