Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

O pardoseala din parchet face inconjurul lumii

O pardoseala din parchet face inconjurul lumii

Aparuta in Grecia si utilizata la scara larga in epoca medievala, sfera armilara este o busola tridimensionala celesta care era folosita pentru a schematiza universul planetar. Compania Universal Wood Floors si-a calculat bine pasii pentru reproducerea acestui model astrologic complex, infatisandu-l in toata splendoarea intr-un medalion realizat pentru o locuinta aflata in Ottawa, Ontario. Este deja destul de clar ca aceasta copmanie cu se ocupa numai cu montajul pardoselilor din parchet, ci si cu activitati care tin de domeniul artistic.

 

Presedintele companiei Universal Wood Floors, Chris Vogler, a lucrat impreuna cu proprietarii casei la crearea conceptului medalionului. Ei si-au dorit un design care sa-i ofere pardoselii din parchet o nota distincta si in acelasi timp sa scoata in evidenta afinitatea lor pentru calatoriile in jurul lumii. In momentul in care Vogler le-a aratat variantele de design initiale ale sferei, pornind de la o versiune mult mai detaliata produsa de companie, proprietarii s-au indragostit de idee inca de la prima vedere.

 

Odata ce a fost finalizat designul, a inceput procesul complex si indelung al fabricarii medalionului. Dupa cum putem observa, elementele componente ale medalionului au un nivel ridicat de complexitate, iar finalizarea schitei a necesitat eforturi sustinute, care s-au intins pe durata a circa doua saptamani. „Am facut foarte multe planificari inainte sa trecem efectiv la realizarea designului”, spune Vogler. Medalionul de 42 de inchi reuneste nu mai putin de 1200 de piese autonome, de aceea totul a fost pus la punct mai intai din punct de vedere matematic. Dupa ce laserul si-a facut treaba, urmatoarea provocare a fost asamblarea tuturor pieselor, unele avand dimensiuni mai mici de 0,008 inchi patrati. Fiecare piesa avea o forma diferita, de aceea numaratoarea a fost facuta secvential. „Daca nu le-am fi numarat, ne-ar fi trebuit o luna de zile numai sa ne dam seama in ce loc urmeaza sa fie asezata fiecare dintre ele”, a spus Vogler. Fiecare piesa a fost taiata in asa fel incat inelele din interiorul sferei sa para tridimensionale. Iata ca e nevoie de mai mult decat de indemanare pentru a realiza o pardoseala din parchet de o asemenea complexitate.

 

De asemenea, esentiala pentru designul final a fost alegerea tipurilor de lemn. Medalionul contine mai mult de 15 tipuri de lemn (soiuri locale si tropicale). Rezultatul final a fost primit cu entuziasm de proprietarul locuintei, dar si de catre membrii juriului NWFA, care au fost de-a dreptul incantati sa vada o pardoseala din parchet atat de neconventionala. 

Adaugă comentariu

    Nici un comentariu pănă acum

Cele mai vandute

Articole de Blog

ANUNT IN CONTEXTUL EPIDEMIEI DE COVID-19

20 Martie 2020
Dragi clienti,   Pe măsură ce ingrijorarile provocate de epidemia de COVID-19 cresc, facem tot posibilul sa cautam solutii pentru a ne sust...